Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Тревната епидемия" удари и Ботев Пловдив: "Канарчетата" се връщат в "Коматево"

20 август 2024, 15:30 часа • 480 прочитания

Ръководството на Ботев Пловдив съобщи, че отборът ще проведе предстоящото си домакинство срещу Спартак Варна на базата на "канарчетата" в квартал "Коматево". Причината е, че стадион "Христо Ботев" в града под тепетата е поредното съоръжение в България с проблем с тревното покритие.

Ботев Пловдив "лекува" Колежа", мести се в "Коматево"

От "жълто-черните" уточниха, че болестта, която засегна тревата на "Колежа", а и други стадиони у нас, вече е овладяна, но трябва да се предприемат допълнителни мерки за цялостното ѝ възстановяване. Процесът ще отнеме около две седмици, след което от пловдивския клуб ще започнат отстраняване на проблемите и на основния терен на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика".

ОЩЕ: Ботев Пловдив ще предложи на Ивелин Попов да остане в клуба и след като окачи бутонките

ВАР-ът на Actualno

Причините за проблема с тревата на "Колежа"

"В последните седмици се допитахме до експерти и направихме всичко възможно, за да ограничим щетите. Не пестихме нито средства, нито усилия и тревата беше третирана по възможно най-добрия начин. Бяхме информирани, че проблемите са продиктувани както от извънредно високите температури, така и от липсата на циркулация на въздуха на стадион „Христо Ботев“ след поставянето на козирката", разясниха от Ботев Пловдив.

През зимата може пак да има проблем

"Замервания през лятото са показали, че температурата на почвата е достигнала 61 градуса. В същото време стадионът е проектиран по начин, който не позволява пълноценното циркулиране на въздуха в зоната на терена, което би ограничило разпространяването на болестта. Експертната оценка гласи, че през зимата проблемите отново ще са налице, въпреки всички наши усилия сега и в бъдеще. Решението е оборудването на стадион „Христо Ботев“ с техника, която да предпазва тревата и при високите температури през лятото, и при минусовите такива през зимата", констатираха "канарчетата".

Припомняме, че преди около месец поради проблеми с тревните покрития на няколко стадиона БФС скастри 3 клуба от Първа лига и им постави ултиматум (подробности четете в линка).

‼️ Уважаеми ботевисти, Ръководството на ПФК „Ботев“ ви информира, че предстоящият двубой със Спартак (Варна) ще се...

Публикувахте от Botev Plovdiv в Вторник, 20 август 2024 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес