Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трети тим с името Динамо на пътя на Лудогорец, ако „орлите“ отстранят Карабах

05 август 2024, 13:32 часа • 689 прочитания

Лудогорец ще срещне трети отбор с името Динамо този сезон в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига. Става въпрос за хърватския гранд Динамо Загреб. Това отреди тегленият днес жребий. Първо обаче момчетата на Георги Дерменджиев ще трябва да отстранят азербайджанския Карабах в третия предварителен кръг на надпреварата.

Лудогорец вече се справи с Динамо Батуми и Динамо Минск

Лудогорец Динамо Минск Бърнард Текпетей

Ако Лудогорец успее да елиминира Карабах, то ще трябва да се изправи срещу Динамо Загреб в плейофа за влизане в основната фаза на Шампионска лига. Първата среща между двата тима е насрочена за 20/21 август и ще се състои на стадион „Максимир“ в хърватската столица. Реваншът в Разград пък е седмица по-късно.

До момента Лудогорец срещна два тима с името Динамо. В първия квалификационен кръг на Шампионска лига „орлите“ отстраниха Динамо Батуми. Във втория кръг пък елиминираха Динамо Минск.

Лудогорец и Динамо Загреб се познават отлично

Лудогорец Динамо Загреб Кирил Десподов

Лудогорец и Динамо Загреб се познават отлично. Двата тима се срещнаха вече три пъти в евротурнирите – два пъти в Шампионска лига и веднъж в Лига Европа. Балансът на „орлите“ от шестте мача е 2 победи, 1 равенство и три загуби.

През сезон 2012/13 Динамо Загреб отстранява Лудогорец във втория предварителен кръг на Шампионска лига след равенство 1:1 и победа с 3:2. През следващата кампания двата тима се срещат в група „В“ на Лига Европа като „орлите“ печелят и двата мача – 3:0 и 2:1.

През сезон 2022/23 Лудогорец и Динамо се срещат за трети път. Двубоят е от третия квалификационен кръг на Шампионка лига, като хърватите отстраняват българския първенец след победи с 2:1 и 4:2.

Онази вечер Лудогорец размаза Арда в мач от третия кръг на Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес