Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Славия: И Ливърпул не играе привлекателен футбол, но побеждава (ВИДЕО)

19 май 2023, 19:43 часа • 1301 прочитания

Наставникът на Славия Ангел Славков даде своето мнение след нулевото равенство на "белите" срещу Арда в мач от 32-рия кръг на efbet Лига. Специалистът остана доволен от показаното от своите играчи и си пожела да види същото в следващите мачове. В края на интервюто си той направи интересно сравнение с Ливърпул, като заяви, че възпитаниците на Юрген Клоп не практикуват привлекателен футбол, но пък побеждават.

ОЩЕ: ФА наказа невъздържания Клоп за 2 мача и му наложи солена глоба

"Аз съм вярващ, така е било решено. Напоследък вторите полувремена са по-добри. Гордея се с момчетата, те са истински мъже и се борят до последно. Това е, което искам – да има агресия. Опитваме се, в защита сме добре, в атака не ни се получават още изцяло нещата", започна Славков.

Славков

"Имахме положения, противникът нямаше нито едно чисто. Тренираме много това нещо. Не успяхме да реализираме. Имаме такива занимания и отборни, и индивидуални за завършек. Отборът на Арда е сериозен, с много голям бюджет за българския стандарт. Бяха се подготвили добре за срещата. Моята идея беше центърът да бъде овладян от нас, тъй като там са им най-силните футболисти", продължи той.

"Отличен синхрон между защита и атака. Доволен съм, радвам се, че запазихме преднината от седем точки, не трябва да сме алчни. Играем мач за мач. Очаквам срещу Локомотив София да играем по същия начин. Искаме да имаме по-голяма динамика, но залогът е много голям. Не може да става въпрос за футбол, който е много привлекателен", добави специалистът.

"И моят любимец Юрген Клоп... Не играят много привлекателен футбол, но побеждават общо взето", шеговито заяви наставникът на Славия, визирайки английския колос Ливърпул. "Сега напоследък не побеждават много, но пак ще започнат, защото девизът на Клоп е: "Футболът да бъде колкото може по-ефективен - печеливш", завърши Ангел Славков.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес