Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топузаков гласи Бастос за титуляр срещу Черно море

04 април 2014, 14:17 часа • 6609 прочитания

Бразилецът Рафаел Бастос има голямо желание да заслужи своето титулярно място в Левски. По време на лагера на "сините" в Правец, бразилецът е положил доста усилия по време на тренировките. Старанието на Бастос не е останало незабелязано от треньорите. По тази причина няма да е изненада ако Бастос попадне в стартовите 11 срещу Черно море в неделя.

По принцип бразилецът се чувства най-добре на позицията зад нападателя. Засега новият треньор на Левски Елин Топузаков налага на това място юношата на клуба Радослав Цонев.

Бразилецът, който притежава завидна визитка, пристигна в София след дълги преговори в края на трансферния прозрец. Явно заради лошото му физическо състояние, в което пристигна, той не успява да разкрие пълния си потенциал досега.

Въпреки, че получава една от най-високите заплати в клуба, откакто е в Левски, Рафа Бастос има само 5 мача в А група с екипа на "сините". Като титуляр е започвал в едва два от тях, един от които бе и "вечното дерби". В него той ще бъде запомнен с големия пропуск, който направи. Останал „очи в очи” срещу вратаря на ЦСКА Стоян Колев, бразилецът изпрати топката в аут.

Бастос все още не се е разписал със синята фланелка. Той отбеляза на два пъти срещу Ботев (Пловдив) за Купата на България, но и двете попадения на бразилеца  бяха справедливо отменени.

Още от най-актуалните новини от спорта, можете да намерите ТУК.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес