Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томаш пое отговорност след загубата от Левски и се въздържа от коментар срещу съдията на мача

19 октомври 2024, 19:00 часа • 897 прочитания

Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш говори след загубата на своя тим с 0:1 от Левски. "Сините" спечелиха след гол на Кристиан Макун в заключителните минути на Вечното дерби. Томаш дойде при "червените" след катастрофалното начало на тима от началото на сезона в Първа лига, когато ЦСКА записа 4 загуби в първите си 5 мача.

Носи ли Томаш тежестта на предшественика си Стипич?

Той коментира как това е повлияло на работата му начело и дали усеща "тежкото наследство", което завари при идването му в клуба: "Не съм човек, който да се оправдава. Аз съм човек, който носи отговорност. Аз съм старши треньор на този отбор. От това, което виждам, има и положителни неща. През първото полувреме създадохме ситуации, опитахме се да играем футбол. Това е начинът, по който можеш да изведеш един отбор и когато си готов - можеш да надграждаш. Другото не го разбирам."

В търсене на повече успеваемост в атака

За пореден мач Томаш смени фланговите футболисти и централния нападател, а статистиката показва, че "червените" не са се разписвали от 3 срещи насам: "Знам, но създаваме ситуации", увери Томаш. "Особено днес, през първото полувреме успяхме да създадем добри положения, просто не ги реализирахме. Не мога да коментирам дали има, дали няма дузпа, нито съдията. Имаше много ситуации 50 на 50, но в този мач еуфорията и напрежението са много по-големи. Искаме да победим във всеки един мач, искаме да надграждаме и ще работим."

Емоциите на Томаш от първото му Вечно дерби

А какви бяха емоциите на Томаш край тъчлинията по време на първото му дерби: "Бях доста спокоен. Знаех какво да очаквам от Левски. Единствените ми притеснения бяха да не се поддадем на тяхната игра, но го направихме през второто полувреме. Една от причините беше, че отпаднахме физически и затова се случи така. Иска ми се, когато моят отбор притежава топката, да почива. Ако бяхме успяли да направим това през второто полувреме, мисля, че шансовете ни щяха да бъдат много по-големи", завърши специалистът.

Вижте какво още каза той: Томаш след загубата от Левски: Стигнахме дъното, оттук нататък само нагоре!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес