Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томаш гони звезда на ЦСКА, „червените“ разкарват и младежки национал на България?

09 септември 2024, 12:54 часа • 2476 прочитания

Новият треньор на ЦСКА Александър Томаш ще развърти метлата в тима. Според информация на колегите от „Мач Телеграф“ младият специалист ще изгони от отбора една от големите звезди на „червените“ в последните сезони – Марселино Кареасо. Същото важи и за младежкия национал на България Станислав Шопов.

Марселино Кареасо е водещ играч на ЦСКА

Марселино Кареасо

Марселино Кареасо има договор с ЦСКА до лятото на 2025-та. Колумбийският халф обаче няма да получи предложение за нов контракт и е свободен да си търси отбор. 24-годишният полузащитник пристигна при „армейците“ през лятото на 2022-ра от Онсе Калдас.

Той бързо се превърна в основен играч като до момента има на сметката си 69 мача във всички турнири, в които се е отчел със седем попадения и 8 асистенции. Марселино Кареасо е оценен на 1,5 милиона евро.

Станислав Шопов така и не се наложи в ЦСКА

Станислав Шопов Тобиас Хайнц

Ситуацията със Станислав Шопов е сходна с тази на Кареасо, с изключение на факта, че той не е водещ футболист в състава на ЦСКА. Младежкият национал има договор до следващото лято и няма да получи предложение за неговото удължаване.

Шопов акостира в ЦСКА през лятото на 2022-ра, но така и не успя да се наложи в състава на „армейците“. Той записа 74 мача за тима във всички турнири, в които реализира 5 попадения и направи 3 асистенции. Шопов е оценен на 600 хиляди евро.

Вчера пък стана ясно, че едно от новите попълнения на ЦСКА е получил неприятна контузия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес