Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томаш: ЦСКА ме потърси още миналия сезон, чаках до последно, но не знам какво се случи

13 септември 2024, 11:45 часа • 951 прочитания

Новият наставник на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция, на която той и неговите колеги бяха официално представени от клуба. На пресконференцията Томаш призна, че е бил потърсен от ЦСКА още преди началото на сезона, но в крайна сметка нещо се е случило и на "Армията" с избрали да подпишат с Томислав Стипич.

ЦСКА потърсил Томаш още миналия сезон

Томаш все още е бил начело на Локомотив Пловдив, когато изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов се е свързал с него. Двамата са провели неофициален разговор, като Томаш е чакал до последно, за да види как ще се развият нещата, но накрая не знае какво се е случило.

Александър Томаш

Какво се случи, че ЦСКА избра Стипич пред Томаш?

Попитан за това дали е имало възможност да поеме ЦСКА от началото на сезона, Томаш каза: "Ще бъда честен с вас. Още бяхме треньори на Локомотив Пловдив. Имах неофициален разговор с Филип Филипов. Какво се случи, не мога да кажа. Аз чаках до последно."

Томаш се раздели с Локомотив Пловдив на 23 май, което означава, че разговорът между него и Филипов се е случил по-рано. Новият сезон на ЦСКА обаче бе стартиран под ръководството на Томислав Стипич, който бе уволнен след само няколко мача начело на "червените".

Десетина дни след като напусна Локо Пловдив, Томаш подписа със Спартак Варна. Два дни по-късно пък ЦСКА обяви назначението на Стипич.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес