Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежък удар за ЦСКА: УЕФА глоби солено „червените“ и затвори частично „Армията“

05 август 2023, 11:28 часа • 5853 прочитания

ЦСКА понесе още един тежък удар след срамното отпадане от Сепси във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Както е известно червените се простиха с евротурнирте през този сезон след две поражения от Румънците, които с общ резултат 6:0 продължават напред. Днес пък УЕФА обяви, че глобява солено ЦСКА, както и, че ще затвори частично „Армията“.

Феновете на ЦСКА докараха глоба на клуба

От европейската централа наложиха глоба от 35 250 евро на ЦСКА заради инциденти по време на първия мач между „червените“ и Сепси на стадион „Българска армия“. От тази сума 20 бона са за дискриминационно поведение на феновете на домакините към тези на гостите. Останалите 15 250 евро пък са за използването на фойерверки, факли и бомбички по време на двубоя, който „армейците“ загубиха с 0:2.

Фенове на ЦСКА

Сериозни санкции за ЦСКА

Освен това стадион „Българска армия“ ще бъде частично затворен за следващото домакинство на ЦСКА в Европа. Това обаче ще се случи най-рано през следващия сезон. Ръководството на „червените“ също така отнася и предупреждение от УЕФА за неспазване на минималните медицински изисквания на европейската централа по време на двубой от турнирите.

Междувременно стана ясно, че Марселино Кареасо също ще пропусне следващия мач на ЦСКА в Европа, след като получи червен картон след края на мача със Сепси в Румъния. Той бе санкциониран, тъй като е потърсил обяснение от съдията за дадената от него втора дузпа за домакините в самия край на редовното време.

Днес пък стана ясно, че Нестор Ел Маестро ще "закотви" на пейката двама основни защитници за мача със Славия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес