Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежка нощ: Славия Прага шокира Лудогорец на старта на Лига Европа

25 септември 2024, 23:56 часа • 3057 прочитания

Славия Прага шокира Лудогорец насред Разград на старта на основната фаза на втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа. „Орлите“ не успяха да затруднят съперника си и в крайна сметка отстъпиха с 0:2 след попадения на Юрашек и Хитил.

Славия реализира с първия си удар в мача

Лудогорец стартира отлично срещата и имаше страхотен шанс за гол, но Кайо Видал стреля много неточно от границата на наказателното поле. Малко по-късно Руан Крус отправи удар с глава, който също не намери очертанията на вратата. Последва опасен изстрел на Рик Джонатан, който мина покрай десния страничен стълб.

В 20-ата минута на срещата Славия Прага поведе още с първия си удар в двубоя. Хори изведе на добра позиция Юрашек и той с прецизен удар матира стража на домакините. Лудогорец опита да изравни резултата и създаде няколко добри положения, но така и не съумя да стигне до попадение. Все пак в даденото от съдията продължение Сон се разписа, но голът не бе зачетен заради нарушение.

Славия вкара втори гол след почивката

☹️ Край на мача. Победа за Славия (Прага) с 2:0 ⌨️ Какво се случи по време на мача 👉...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Wednesday, September 25, 2024

Втората част започна с натиск на гостите от Прага, който стигнаха до гол, но той не бе зачетен заради засада на Борил. В 64-ата минута Славия все пак реализира второ попадение в мача. След центриране от корнер Моимир Хитил бе оставен на добра позиция и с точен удар се разписа за 2:0.

До края на редовното време на срещата двата тима си размениха по още няколко добри атаки, но до нов гол така и не се стигна и Славия Прага се поздрави с трите точки.

Преди дни треньорът на Лудогорец Захари Сираков обяви, че целта пред тима е да продължи напред в Лига Европа.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес