Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светлина в тунела: Спартак Варна е финансово обезпечен поне до Нова година

09 октомври 2024, 14:30 часа • 433 прочитания

Спартак Варна е финансово обезпечен поне до Нова година“. Това заяви новият изпълнителен директор на „соколите“ Иван Кирилов пред колегите от „Дспорт“. Както е известно, варненци бяха изправени пред сериозна криза, след като собственикът на клуба Павлин Николов се оттегли и спря финансирането.

Иван Кирилов заяви, че основната му цел като изпълнителен директор на Спартак е намирането на нов инвеститор или спонсор, който да поеме издръжката. Босът на варненци допълни, че не знае дали ще остане на поста си, ако успее да намери кой да се заеме с клуба.

Какво каза Иван Кирилов

Фенове на Спартак Варна

„Целта е клубът да може да бъде финансово обезпечен. Независимо кой ще намери инвеститор или спонсор, ние трябва да сме едно цяло, не да се делим. Има ли разединение, това е препъни камък. Всеки е добре дошъл. Доколкото разбрах е имало някакъв човек, който е обещавал някакви неща. Който иска да дойде, никой няма да бъде върнат. Нито ще има условия. Искаме да изберем най-доброто“.

„Оптимист съм, че при всички положения, до края на годината отборът ще бъде обезпечен. Аз дали ще остана или не, ако договоря, каквито и да е финансови постъпления, те ще бъдат дългосрочни. Няма да ги договоря за един, два или 3 месеца, а за по-дълъг период. За да може, който и да дойде след това, да има някакъв комфорт. Гарантирам отсега, че поне до Нова година нещата ще се случват и отборът ще го има“, каза Иван Кирилов.

В последния кръг на Първа лига Спартак Варна направи знаменит обрат срещу Локомотив София.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес