Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станислав Генчев иска пореден играч на Локомотив София в Ботев Пловдив

14 юни 2023, 11:06 часа • 2091 прочитания

Новият треньор на Ботев Пловдив Станислав Генчев работи усилено по селекцията на „канарчетата“ за новия сезон. В момента той води преговори с бившия си клуб Локомотив София за правата на вратаря Бубакар Гай и офанзивния халф Антонио Вутов. Колегите от „Тема спорт“ съобщиха, че Генчев е хвърлил око на още един свой подопечен в „Надежда“ - Димитър Митков.

23-годишният нападател стартира много силно миналия сезон като в 17 мача в Първа лига реализира седем попадения. Добрите му изяви не останаха незабелязани и той премина под наем в руския Рубин Казан. Там Митков изигра 11 двубоя, но не успя да се разпише. Договорът за преотстъпване на футболиста е до 30 юни, след което той трябва да се завърне в Локомотив София.

Станислав Генчев иска да вземе Митков в Ботев, тъй като има голяма вероятност нападателят на „канарчетата“ Антоан Бароан да бъде продаден. Локомотив София може да склони да се раздели с нападателя, тъй като привлече Калоян Кръстев. Офанзивният футболист е собственост на ЦСКА, а през миналия сезон игра под наем в Берое.

Ботев Пловдив се събира за първа тренировка преди началото на новия сезон днес. Заниманието е предвидено за 19:00 часа. Преди него пък Станислав Генчев ще бъде представен официално като новия треньор на отбора.  

Днес пък стана ясно, че Ботев иска и защитник на Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес