Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стамен Белчев прекроява защитата на ЦСКА за дербито с Левски

25 април 2024, 11:03 часа • 3318 прочитания

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев възнамерява да прекрои защитата на тима за предстоящото Вечно дерби с Левски. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Според информациите специалистът има две сериозни дилеми за отбранителния вал на „армейците“, които са свързани с десния бек, както и единия централен защитник.

Кой ще си партнира с Матей?

Със сигурност като титуляр срещу Левски ще излезе централния бранител и капитан на ЦСКА – Юрген Матей. Стамен Белчев обаче все още се чуди кого да избере за негов партньор. Единият вариант е Енес Махмутович, който понякога допуска сериозни грешки.

Юрген Матей

Другият е до Матей да застане българския национал Християн Петров, който доскоро лекуваше контузия. Младият футболист обаче вече е напълно готов и е много вероятно именно той да бъде предпочетен за партньор на нидерландеца.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: В ЦСКА са го обърнали на бардак, шефовете да въведат ред

Стамен Белчев се чуди и за десния бек

Другата дилема пред Стамен Белчев е десния фланг на отбраната. Възможно е там да застане Браян Кордоба, който игра на тази позиция в предишното дерби с Левски. Ако това се случи, то като ляв бек ще играе Тибо Вион.

Браян Кордоба

Възможно е наставникът на ЦСКА да заложи и на Сейни Санянг като ляв краен защитник, а французинът да мине отдясно. Това обаче е малко вероятно, тъй като гамбиецът все още не се е утвърдил в състава на „червените“ и му липсва опит.

По-рано днес вратарят на ЦСКА Густаво Бусато коментира предстоящия мач с Левски пред медиите в родината си Бразилия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес