Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сираков намери компания, която да изкупи дълга на Левски към НАП

31 май 2023, 10:01 часа • 5784 прочитания

Столичният футболен гранд Левски а напът да разреши проблема със задълженията си към НАП. В началото на годината дългът на "сините" бе приблизително 12 милиона лева, но сега изглежда, че те са намерили решение как да се справят със задълженията към приходната агенция.

Дружество изкупува дълга на Левски към НАП

На "Герена" са в процес на сключване на партньорство с дружество, което се занимава с отпускане на заеми със средства, които не са набирани чрез публично привличане на влогове или други възстановими средства, пише "Тема Спорт". 

ОЩЕ: Левски се прави на ощипан за обещани 70 000 евро на футболен агент

Наско Сираков

Коя е компанията, която ще подаде ръка на Левски?

Въпросната компания за момента остава неназована, но се съобщава, че има интереси във футбола, като помага и на други български клубове, както и на една от структурите на БФС. Очаква се компанията да изкупи дълга на Левски към НАП.

Не е ясно обаче дали ще бъде изкупен целият дълг, или само главницата, но е по-вероятно да става въпрос за цялата сума. Очаква се в най-скоро време и от ръководството на Левски, в лицето на Наско Сираков и Даниел Боримиров, да обявят радостните новини за клуба, допълват от "Тема Спорт".

Левски планираше да погаси задълженията си към НАП чрез набиране на дарения и чрез продажба на акции, но и двете кампании не се оказаха толкова успешни, колкото очакваха на "Герена". Продажбата на акции събра малко над 200 000 лева.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес