Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синът на Любо Пенев носи успеха на Хебър срещу Арда, Пирин измъкна точка от Крумовград (ВИДЕО)

17 март 2024, 18:01 часа • 4106 прочитания

Хебър Пазарджик постигна ценен успех с минималното 1:0 над Арда Кърджали в двубой от 25-ия кръг в efbet Лига. На стадион „Георги Бенковски“ единственото попадение в срещата реализира Николас Пенев в 48-ата минута. През второто полувреме гол на Георги Вълчев не бе зачетен заради засада в хода на нападението.

Гостите създадоха най-чистите си положения едва в края, но стражът на домакините Петър Дебърлиев демонстрира нужния рефлекс и запази мрежата си суха. Така отборът на Любослав Пенев събра 27 точки в актива си, които му отреждат 12-ото място във временното класиране. Тимът на Николай Киров остава на седмата позиция с 35 пункта.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Лудогорец писа отличен 6 на Локо София, Квадво Дуа блести (ВИДЕО)

Крумовград профука два гола аванс срещу Пирин Благоевград

В ранния мач от деня Крумовград и Пирин Благоевград завършиха 2:2. Възпитаниците на Станислав Генчев поведоха рано-рано чрез попадения на Диего Рапосо и Джунейт Али, а в 43-тата минута Александър Колев уцели и греда. След това новакът в Първа лига се срина и пропиля аванса си.

Крумовград е непобеден през пролетта

В добавеното време на първата част Андрей Йорданов намали изоставането на "орлетата" от дузпа, а в 83-тата минута Венцислав Бенгюзов реализира прекрасен гол, за да възстанови паритета. Все пак Крумовград остана непобеден от началото на пролетния дял на шампионата и запазва осмата си позиция в класирането с актив от 35 точки. Пирин заема 14-ото място с 22 пункта.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Окуцял Левски не срещна трудности срещу Етър и скъси разликата с лидерите (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес