Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шеф в ЦСКА увери: До дни започва строежът на „Армията“, необходимата сума е подсигурена

26 септември 2024, 18:52 часа • 602 прочитания

Строежът на стадион „Българска армия“ започва до дни, а необходимата сума за изграждането на съоръжението е подсигурена. Това разкри техническият директор на ЦСКА Михаил Александров. Бившият национал на България даде дълго интервю пред колегите от „Дарик радио“, в което говори за всички наболели въпроси около стартирането на проекта.

Александров заяви, че всички документи за изграждането на „Армията“ са налични и няма място за притеснение. Директорът на ЦСКА допълни, че се очаква строежът да продължи около 18 месеца и през април 2026-та „червените“ да имат нов стадион. Самото съоръжение пък ще струва от порядъка на 90 милиона лева.

Налични ли са всички необходими документи?

Михаил Александров

„Няма да кажа точна дата. Смятам, че не трябва да даваме определена дата, но най-доброто нещо е да кажем на феновете, че до дни започваме новия етап на реконструкцията на стадиона. Това е задача на изпълнителя на проекта, по какъв начин той ще си съчетае работата, е в неговата компетенция. Ние просто трябва да следим процесите, а не да влизаме в тях“.

„Не мисля, че ще започнем строеж, ако не разполагаме с всички необходими документи. След като обявяваме, че до дни ще започнем, значи всичко е в рамките на нормалното. От наша страна всичко е както трябва и няма за какво да се захване който и да е било. От наша страна и от страна на изпълнителя, не смятам, че нещо може да се обърка, за да започнем такъв грандиозен за българските мащаби проект, значи сме сигурни в успехи и смятам, че нищо не може да ни спре“.

Колко ще струва новата „Армия“?

Стадион Българска армия

„Тази сума от 80-90 милиона лева ще знаем дали е валидна в момента, в който стадионът вече е ефективен и сме дали определен брой пари. Има определени документи, на база на които се гледа количествената стойност на даден проект. Няма как да знаем колко ни струва даден стадион, след като все още не е построен. Дали ще нарасне, зависи от това, дали ще има усложнения и проблеми по време на строежа. Като цяло не мисля, че ще надхвърлим много тази цена“.

„Нашата фондация, която стои като шапка на нашия клуб е подсигурила тази сума, тъй като ние започваме строеж и нито един документ не би се подписал от другата страна, ако не сме подсигурили тази сума. Цялата сума, която е в общото дружество, ще бъде предназначена за реконструкцията на стадион „Българска армия“

„Няма нещо, от което да се притесняваме“

Стадион Българска армия

„Почти всяка седмица водим разговори с УЕФА, за да се допитаме дали всичко върви по план, дали всичко сме спазили, за да добием своята УЕФА 4 категория за провеждане на европейски мачове. След като от УЕФА нямат никакви опасения относно дизайна и визията на този стадион, не смятам, че и ние трябва да сме притеснени да променяме каквото и да е било“.

„Всичко върви по план, няма нещо, от което да се притесняваме. Няма нещо от УЕФА за сериозна промяна от наша страна, така че всичко по стадиона върви по план. Към днешна дата нямаме какво да променяме спрямо проекта за дизайн, който показахме. Срокът от 18 месеца за изграждането е реалистичен с оглед на това, че ние не строим нов стадион, а реконструираме стар. Това трябва да се вземе под внимание от хората, защото може би 1/3 от строежа на стадиона се губи в неговото изграждане, докато ние конструираме. След като архитектите са дали такива срокове, смятам, че трябва да се доверя на тях“, заяви Михаил Александров.

По-рано днес от ЦСКА показаха подобренията, които се правят на базата на тима в Панчарево.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес