Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шеф в БФС заплашил строителя на „Колежа“, че ще отнеме лицензите на „Христо Ботев“ и „Лаута“

11 ноември 2023, 16:19 часа • 4369 прочитания

Заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов е заплашил строителя на стадион „Христо Ботев“ Илиян Филипов, че ще отнеме лицензите на съоръженията на пловдивските Ботев и Локомотив, ако европейската квалификация между България и Унгария не се проведе на „Колежа“. Това съобщи бизнесменът във Фейсбук.

Скандалите около мача България - Унгария нямат край 

Уважаеми привърженици на футбола, Днес с мен се свърза зам.- изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов, който ме...

Posted by PIMK on Saturday, November 11, 2023

По думите на Филипов Запрянов му се е обадил по телефона, за да го заплаши, че „трябва да осигури всички необходими условия около стадион „Христо Ботев“, за да може да се състои мачът на националния отбор с Унгария“. Строителят на „Колежа“ е заяви, че само Община Пловдив може да му възложи подобно нещо, тъй като именно тя е собственик на съоръжението.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: А бе, къде е Боби?

Илиян Филипов изригна срещу БФС и методите му 

Стадион Локомотив

В крайна сметка Христо Запрянов му казал, че ако мачът не се играе в Пловдив, то БФС ще отнеме лицензите на стадионите на двата местни гранда Ботев и Локомотив - „Колежа“ и „Лаута“. Илиян Филипов допълни, че няма да се поддаде на подобни заплахи и поради тази причина иска това да стане достояние на футболната общественост у нас.

По-рано днес кметът на Пловдив потвърди, че мачът между България и Унгария ще се играе на "Колежа".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес