Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сериозни кадрови проблеми за Илич и ЦСКА преди дербито с Левски

05 юни 2023, 10:16 часа • 1307 прочитания

Треньорът на ЦСКА Саша Илич има сериозни кадрови проблеми преди Вечното дерби с Левски. Сръбският специалист няма да може да разчита на двама основни защитници в срещата. Става въпрос за капитана Юрген Матей, както и неговия сънародник Мено Кох. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“.

Юрген Матей получи контузия в коляното по време на последния мач на ЦСКА срещу ЦСКА 1948. Централният бранител бе заменен принудително в средата на второто полувреме. Нидерландецът изпитва болки в коляното и не се готви наравно със своите съотборници, които поставя под сериозна въпросителна участието му в дербито.

Юрген Матей

Мено Кох пък получи своя пети жълт картон от началото на сезона и ще трябва да изтърпи наказание от един мач. Именно той влезе да замени контузения Матей в мача с ЦСКА 1948. При отсъствието на двамата нидерландци в отбрана най-вероятно ще играят Енес Махмутович, Християн Петров и Амос Юга.

Мено Кох

Двубоят между ЦСКА и Левски е в събота от 18:45 часа и ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“. „Червените“ се намират на втора позиция в Първа лига с 81 точки – на една от лидера Лудогорец. Левски от своя страна на четвърти с 61 точки. „Сините“ са на две от третия ЦСКА 1948. Именно тимът останал на 4-та позиция ще играе бараж срещу седмия, за да се определи последния тим с право на участие в евротурнирите.

В другите два мача от последния кръг за сезона ЦСКА 1948 приема Локомотив Пловдив, докато Лудогорец гостува на Черно море. Двете срещи също са в сряда от 18:45 часа.

Вчера пък спряган за ЦСКА се раздели с Ботев Пловдив.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес