Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Селекционерът на Унгария ни го каза: България не е топ отбор, но не трябва да ги подценяваме

02 ноември 2023, 15:14 часа • 2499 прочитания

Селекционерът на Унгария Марко Роси бе категоричен, че националният отбор на България е далеч от топ тимовете на Стария континент, но предупреди играчите си да не подценяват „лъвовете“ в предстоящата европейска квалификация. Както е известно, „маджарите“ се нуждаят само от точка в останалите си два мача, за да си гарантират класирането за Европейското първенство в Германия през лятото.

Унгария се нуждае само от точка, за да се класира на Евро 2024

Марко Роси говори пред унгарските медии днес като сподели, че отборът му трябва да дойде в София пределно концентриран, за да може да вземе необходимата точка и да чака двубоя с Черна гора на спокойствие. Той също така заяви, че унгарците нямат право да повтарят представянето си срещу Литва в средата на октомври, когато завършиха наравно.

Национален отбор по футбол на Унгария

ОЩЕ: Илиан Илиев викна трима от Черно море и сина си в националния отбор

„В София трябва да сме разумни“

„Въпреки че България не е топ отбор, не трябва да се подценява. В София трябва да сме разумни, защото в Литва разбрахме от първа ръка какво се случва, когато не сме напълно концентрирани. Докато не вземем точката, която ни е необходима за класиране, не можем да бъдем спокойни. Най-добре ще е да победим в София и да чакаме мача с Черна гора спокойни“, заяви Роси.

Мачът между България и Унгария е на 16 ноември и ще бъде първи за новия селекционер на "лъвовете" Илиан Илиев.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес