Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Сан Сиро" изпрати един от най-великите, 4 гола за вечния №4 в "черно-синьо"

11 май 2014, 00:00 часа • 12054 прочитания

Интер се стегна след загубата от Милан и изпрати великия Хавиер Санети с убедителен успех над Лацио - 4:1. Аржентинецът влезе през второто полувреме на тази много емоционална вечер и изигра последния си мач на "Сан Сиро". С успеха Интер до голяма степен си гарантира място в Лига Европа през следващия сезон.

Иначе мачът започна с гол от съблекалнята за гостите. Още във втората минута Джузепе Биава откри резултата и тифозите на "нерадзурите" предвкусваха нов провал след изключително слабото представяне срещу Милан. В първите минути Лацио се ориентира по-добре на терена и имаше преимущество.

Постепенно Интер се окопити, а основна роля за това изигра геният на Матео Ковачич. Талантливият сърбин пусна феноменален пас към Родриго Паласио и аржентинецът само трябваше леко да продължи топката за 1:1.

Лацио не спря да атакува и в 24-ата минута Кейта отправи силен удар при опасна контратака. Минута по-късно отново той навлезе отдясно в наказателното поле, но прострелното му центриране не намери съотборник.

В 34-ата минута нов далновиден пас на Матео Ковачич разсече цялата защита на Лацио и Мауро Икарди се възползва за да отбележи втория гол за Интер.

В тези минути си пролича много слабата игра на Лацио в защита, като треньорът на гостите Едуардо Рея заложи на едва трима в отбрана, което се оказа пагубно.

В 37-ата минута дойде и третият гол за Интер. Юто Нагатомо напредна отляво и прати топката в наказателното поле, където Родриго Паласио засече безпроблемно. След всеки гол играчите на Интер поздравяваха Хавиер Санети, който бурно изразяваше радостта си от резервната скамейка.

В 54-ата минута настъпи и моментът, който чакаха над 60 000 на "Сан Сиро". От игра излезе Джонатан, а на терена за последно като играч на Интер стъпи великият Хавиер Санети. Със специална фланелка, на която под номер 4 бе изписано "еver", за да покаже, че аржентинецът е завинаги част от семейството на Интер. На капитанската му лента пък бяха изписани всички съотборници през 19-те години, в които игра за "нерадзурите".

След като влезе в игра, Санети бе бурно аплодиран от емоционалните фенове, а дори на 40 години той показа, че е в отлична форма и направи няколко от марковите си пробиви.

По късно на терена се появи и Диего Милито, за когото това по всяка вероятност също ще е последен мач на този стадион.

На терена Лацио опитваше да се върне в мача, но няколко страхотни спасявания на Самир Ханданович отчаяха "орлите".

В 80-ата минута Матео Ковачич направи третата си асистенция в мача, след като напредна през центъра и намери Ернанеш, който с хубав удар опъна мрежата. Бразилецът обаче не се зарадва и по този начин показа признателност към бившия си отбор.

В последните минути фен на Интер нахлу на терена с отчаян опит да се домогне до живата легенда Санети. Стюардите го сграбчиха, но капитанът за пореден път показа невероятния си характер и отиде при фена, който се просълзи при срещата с идола си.

Така с 4 гола Интер изпрати своя най-велик №4. След края на мача Санети поздрави поотделно всички играчи, съдиите, Масимо Морати, Ерик Тохир и целия щаб на Интер. Целият стадион пък се изправи на крака за да изпрати своя най-верен войн. Феновете засвидетелстваха безрезервната си обич, към човека, който никога не ги предаде. Човекът с главно "Ч", каквито в съвременния футбол останаха единици. А днес тази велика игра загуби един от най-ярките си представители.

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес