Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С пъклен план: Изпълкомът се кани да остави Боби Михайлов на власт в БФС

06 декември 2023, 15:25 часа • 5558 прочитания

Член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз има пъклен план как да остави Борислав Михайлов начело на футболната централа. Димитър Георгиев, който е бивш депутат и строителен предприемач, иска да остави Михайлов на власт, като се кандидатира за президент, а след това да обжалва избора на Конгреса.

Обжалват Конгреса на БФС, за да остане Боби Михайлов президент?

Това разкри друг член на вписания в Търговския регистър Изпълком - Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов. Величков присъства на днешното заседание на Изпълкома, като разкри какъв е планът на действащото ръководство на БФС - да остави Боби Михайлов на власт, като се обжалва Конгресът. Той подчерта и важно обстоятелство - това, че Изпълкомът отказва да впише Михаил Касабов като президент на БФС.

Планът, с който Димитър Георгиев смята да остави Михайлов на власт

По време на заседанието Димитър Георгиев е взел думата, а след това е обявил и как смята да остави Боби Михайлов президент на БФС. "Друг колега директно в Изпълкома заяви, че той ще се кандидатира за президент, за да обжалва след това и да остане Борислав Михайлов президент на БФС", каза Величков пред "Дарик", като първоначално не разкри името на колегата си.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Защо толкова време Боби Михайлов отказваше да пусне кокала?

Борислав Михайлов

Защо Изпълкомът отказва да впише Михаил Касабов като президент на БФС?

"Не е Валентин Михов, друг колега е. Целият Изпълком гласува Касабов да не бъде вписван, а това се изисква. Изпълкомът гласува противоуставни и противозаконни неща. Защо в момента този Изпълком бяга от това да впише Михаил Касабов за президент на БФС? Колега от Изпълкома директно заяви какво възнамерява да прави. 

"Конгресът вероятно ще бъде проведен, но колегата обяви, че ще обжалва Конгреса до дупка, за да остане да управлява Борислав Михайлов", каза още Величков. А след това разкри и името на въпросния колега. "Колегата беше Димитър Георгиев, който заяви това нещо. Това, което знам е, че е строителен предприемач от Пловдив, знам, че беше депутат в едно от последните народни събрания.

Това е горчивата истина. За това беше повишаването на тон, за вписването на Михаил Касабов. Конгресът ще бъде обжалван, а Михайлов ще остане на власт. Общо взето съм изключително разочарован от това, което правят колегите. Изумен съм от това, което обяви Димитър Георгиев", добави още Петър Величков.

Ето кога и къде ще бъде Конгресът на БФС, както и какъв е дневният му ред.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес