Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкриха кога Саво Милошевич започва работа в Левски

29 май 2023, 12:27 часа • 2696 прочитания

Столичният гранд Левски ще има нов наставник от 15 юни. Това е датата, от която започва договорът на сръбската легенда Саво Милошевич с клуба, твърди "Тема Спорт". 49-годишният е подписал контракта си с Левски още през миналата седмица след среща с мажоритарния собственик Наско Сираков.

Саво Милошевич поема Левски от 15 юни

Понастоящем Левски е предвождан от Елин Топузаков, който още при назначаването си бе обявен като временен наставник. Неговата задача бе да довърши сезон 2022/23, след като Станимир Стоилов реши да подаде оставка и да напусне клуба през април.

Левски, Елин Топузаков

Как се стигна до назначението на Милошевич в Левски

След повече от месец в търсене на нов треньор Левски се спря на името на Милошевич - най-вече заради финансовите параметри, тъй като неговата заплата ще бъде фрапиращо по-ниска от тази на Стоилов, а останалите варианти за поста на "Герена" също са имали по-високи изисквания.

Какво остава за Левски до края на сезона?

Началната дата на контракта на Милошевич е след окончателния край на сезона. На 3 юни Левски гостува на Лудогорец, а на 7 юни се изправя срещу ЦСКА. Ако "сините" останат на четвърта позиция, ще играят бараж срещу седмия в подреждането на 11 юни, като най-вероятно съперник ще бъде Славия.

ОЩЕ: Левски се прави на ощипан за обещани 70 000 евро на футболен агент

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес