Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разбиха носа на Петко Христов (СНИМКА)

05 февруари 2023, 18:18 часа • 1366 прочитания

Българският национал Петко Христов определено ще помни дълго време дебюта си за новия си тим Венеция. 23-годишният защитник беше титуляр при победата с 2:1 като гост над Беневенто в мач от 23-ия кръг на Серия "Б". Както е известно родният бранител се оказа ненужен в състава на елитния Специя, затова и двете страни решиха, че е по-добре той да продължи кариерата си в друг отбор.

Христов остана на терена до 57-ата минута, когато бе принудително заменен заради разбит нос след тежък сблъсък. След мача той публикува снимка от съблекалнята, показвайки състоянието си. За момента не е ясно колко време ще отсъства от терените.

Петко Христов разбит нос

Победата за Венеция пък бе изключително важна, тъй като съперникът им е пряк конкурент в борбата за оцеляване. Отборът на българина поведе в 3-тата минута с гол на Николас Пиерини. Беневенто изравни чрез Андрес Тейо, а крайният успех за венецианци донесе Йоел Похянпало.

След мача с поста си се раздели световният шампион Фабио Канаваро. Той си тръгва заедно със спортния директор Паскуале Фоджа. Причина за решението на клуба са слабите резултати, включващи едва 3 победи, 7 равенства и 7 поражения.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес