Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

25 април 2024, 21:39 часа • 3367 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов коментира идеята да няма гостуващи фенове на Вечното дерби, породена от ексцесиите на последния двубой между Левски и ЦСКА. Бившият нападател на "сините" присъства на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, където се отбеляза стогодишнината на Етър.

Георги Иванов и Етър Велико Търново

"Винаги сме били в добри отношения с Етър, кметът на града е в Изпълкома. Чест е за мен, че съм поканен. Пожелавам на легендите да са здрави, вече не са футболисти, за да им пожелавам успехи. Хора, които са достойни за уважение“, заяви Иванов.

ОЩЕ: Стойчо Младенов каза кой ще спечели Вечното дерби между ЦСКА и Левски и пожела успех на Гонзо

ВАР-ът на Actualno

Два клуба бавили реформите на Гонзо

„Всеки ден имаме неща, които правим. С Чеферин си казахме много неща. Благодарим за поканата от УЕФА. Все още не мога да направя реформите, защото има два клуба, които забавиха вписването. Ние сме под шапката на УЕФА, те знаят достатъчно за България, имаха представител на Конгреса. Федерацията се издържа изцяло от парите на ФИФА и УЕФА. Не смятам, че има нещо, което те не знаят“, допълни президентът на БФС.

Дерби без публика не е дерби, но...

„Трябва да решим проблема с футболното хулиганство. Разговаряли сме със СДВР. Хората трябва да се чувстват безопасно на стадиона, не може да се продължава така, ще има накрая някоя жертва и всички ще съжаляваме за това нещо. Нито съм човек от правителството, за да променям законите, нито съм полицай. Дерби без публика не е дерби, против това съм да няма гостуващи фенове, но ако има такива инциденти, каквито видяхме на последния мач между ЦСКА и Левски, не аз, а полицията ще затвори секторите", завърши той.

ОЩЕ: Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес