Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пропуски лишиха Левски от успех срещу Апоел, "сините" с реми в Израел (ВИДЕО)

10 август 2023, 22:24 часа • 7943 прочитания

Левски изигра силен мач, но стигна само до нулево равенство срещу Апоел Беер Шева в първия сблъсък от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Възпитаниците на Николай Костов могат да съжаляват, че не си тръгнаха от Израел с повече. Сериозни пропуски за "сините" направиха Уелтън и Рикардиньо през първата част, а Ивелин Попов нацели напречната греда в края на срещата. Реваншът е на 17 август от 20:00 часа българско време на стадион "Георги Аспарухов". Победителят от двата отбора ще се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт.

Равностойно начало и фрапантни пропуски на бразилците в Левски

Динамично начало беляза двубоя. В 10-ата минута домакините отправиха остро успоредно центриране по земя на вратата на Пламен Андреев, но никой не успя да го засече. Малко след средата на първата част Марин Петков изпита сериозни болки в областта на глезена. Броени минути по-късно Уелтън пресече пас и открадна топката от противник. Тя попадна в Рикардиньо, чийто удар бе избит в последния момент от защитник на Апоел. В 35-ата минута Патрик Габриел-Галчев замени Петков, който не можеше да продължи срещата.

ОЩЕ: Сираков звънял на Боби Михайлов за „приятелско рамо“ след изцепките срещу Шкупи

"Сините" продължиха своя натиск

Бразилското нападение на „сините“ продължи да тормози израелската защита. Този път Уелтън пропиля страхотна възможност, излязъл на чиста позиция. До почивката Галчев стреля извън целта. На старта на второто полувреме Левски пак бе по-активният тим. Митков достави страхотно центриране на Роналдо. Бразилецът засече с глава. Марсиано обаче демонстрира страхотен рефлекс и спаси.

Попов нацели греда в края

Елиас тества късмета си, но шутът му мина покрай гредата. Рикардиньо върна жеста в 80-ата минута с неточен удар. Андреев се отчете с изключително важна намеса с върха на пръстите си, а към края на сблъсъка момчетата на Костов разчитаха предимно на контраатаки. В третата минута на добавеното време Ивелин Попов стреля от далечна дистанция, топката рикошира в играч на домакините и кацна на напречната греда, а финалният натиск на Левски не даде разултат - 0:0.

ОЩЕ: „Левски на левскарите“ нарече ръководството „срамно“ и го обвини в плутокрация

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес