Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предраг Пажин: На Левски му трябва Мъри, не се дава шанс на младите (ВИДЕО)

20 юни 2023, 21:38 часа • 2022 прочитания

Бившият защитник на Левски от близкото минало Предраг Пажин коментира настоящото състояние на "синия" клуб. Той смята, че на отбора му е нужен доказан специалист като Станимир Стоилов. Според натурализирания българин от сръбски произход Елин Топузаков не е бил готов да води продължително време столичния гранд.

ОЩЕ: Станислав Ангелов пред Actualno.com: Ако Левски беше честен докрай, щеше да се представи по-добре

“На Левски му трябва доказано име. Не казвам нищо лошо за Костов или за Топчо. С Елин сме играли заедно и нямам нищо против, но е истина, че той не е на ниво продължително да води Левски. Мисля, че  назначаването на Костов не е правилният избор. Видях, че за известно време се спекулираше и с името на Саво Милошевич. Същата е ситуацията и в неговия случай – няма достатъчно опит, за да е начело на Левски" заяви Пажин пред “Неформално с Георги Петков”.

"На отбора му е необходим доказан специалист, какъвто е Мъри Стоилов. Или на неговото равнище, или по-добър, но тук в България има един-двама. За мен Илиан Илиев е най-добрият активен български треньор. Ивайло Петев също е добър наставник", допълни той. 

ОЩЕ: Бивши звезди на Левски се събират за шоу мач в Поморие

"Не виждам защо си тръгна Стоилов, много странно. Той си заслужава заплатата, защото е добър треньор. Където е работил, има резултати. С него сме били в една стая. Той още тогава се готвеше за кариера на треньор. Опитваше се да си “вземе” по нещо от всеки – и от Люпко, и след това от Херо, и останалите, които минаваха през поста. Изгради си собствен стил”, каза още бившият бранител.

“Трябва по-често да се дава шанс за изява на по-младите в Левски. Петков и Галчев могат да се превърнат във важни фигури, но не и като стоят на пейката или пък с влизане за по две-три минути. Това е обидно. Уважавам Славия, те поне дават път на младите футболисти”, добави Пажо.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес