Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пред празни трибуни: ЦСКА се забавлява и разгроми Ботев Враца (ВИДЕО)

08 май 2023, 22:17 часа • 1360 прочитания

ЦСКА разгроми Ботев Враца в двубой от 30-ия кръг на Първа лига. "Армейците" надделяха с категоричното 5:1. На стадион "Българска армия", където трибуните бяха празни поради наказанието на "червените", Дюкенс Назон блесна с хеттрик. Преди това головото шоу откри Иван Турциов от дузпа. Мено Кох също записа името си сред авторите на попадения. Почетния гол за гостите отбеляза Браян Мендоса.

Тимът на Саша Илич поведе в 14-ата минута. Гарсес падна в наказателното поле и главният съдия Валентин Железов посочи бялата точка. Турицов се нагърби с изпълнението и реализира. Малко по-късно Назон удвои с добавка на празна врата след акробатичен шут на Линдсет. В 27-ата минута Переа нацели напречната греда от пряк свободен удар.

ОЩЕ: Денят Х за ЦСКА

В последната минута от полувремето феноменален рейд на Хайнц за малко да завърши с попадение, ако не беше намесата на Костов. След почивката Кох засече центриране на Хайнц от корнер за 3:0. При последвалата атака Назон вкара втория си гол. В 57-ата минута врачани върнаха едно попадение чрез Мендоса.

В оставащото време до края Линдсет асистира на Назон, за да може нападателят да оформи своя хеттрик. Така ЦСКА отново се доближиха на точка от лидера Лудогорец преди началото на плейофите. Възпитаниците на Дани Моралес попадат в последната шестица, където ще се борят за оставането си в елита.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес