Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Потвърдено: Илия Груев преминава в Лийдс, разкриха и трансферната сума

31 август 2023, 17:17 часа • 4141 прочитания

Българският национал Илия Груев по всяка вероятност ще премине в английския тим Лийдс, потвърди трансферното гуру Фабрицио Романо. Груев ще бъде трансфериран от настоящия си клуб Вердер Бремен срещу сумата от 6 милиона евро.

Илия Груев подписа с Лийдс

Груев, както и Глен Камара, ще преминат медицински прегледи в Лийдс още днес, а след това ще бъдат финализирани техните трансфери. В сделката за Илия Груев са включени и бонуси, допълва Фабрицио Романо, потвърждавайки информациите на Sky Sports.

Илия Груев – младши премина в Лийдс

Груев ще играе в Чемпиъншип, но с потенциал да влезе във Висшата лига

Отборът на Лийдс е трикратен шампион на Англия. Тимът се състезаваше във Висшата лига през миналия сезон, но изпадна, като сега е част от второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип. Отборът се нарежда на 13-то място след първите четири кръга, в които записа само една победа.

23-годишният Груев бе трансфериран от Вердер на двойно по-висока цена от тази, която му поставя специализираният портал Transfermarkt. Той играе като полузащитник, като е с по-дефанзивни функции. Юноша е на Вердер, като контрактът му с тима бе до 2025 година.

Още трансферни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес