Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Попето остава на пейката във Вечното дерби срещу ЦСКА

06 юни 2023, 10:21 часа • 1407 прочитания

Ивелин Попов ще остане на резервната скамейка на Левски в предстоящото Вечно дерби с ЦСКА. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Трикратният носител на наградата „Футболист №1 на България“ виси с натрупани жълти картони и поради тази причина треньорът на „сините“ Елин Топузаков е решил да запази плеймейкъра си и да не го пуска в игра още от първата минута на двубоя.

Причината е, че Левски най-вероятно ще играе бараж за участие в евротурнирите срещу седмия в класирането – Арда или Славия, които излизат един срещу друг по-късно днес. Попето има 8 жълти картона и при нов такъв автоматично ще получи санкция от два мача лишаване от състезателни права. Това означава, че той ще трябва да пропусне евентуалния бараж за Европа, което ще бъде голям удар по амбициите на Левски.

Елин Топузаков

Друга причина за решението на Топузаков е представянето на Илиян Стефанов срещу Лудогорец. Офанзивният полузащитник отбеляза едно от попаденията във вратата на „орлите“ и е впечатлил треньора на Левски с представянето си. 24-годишният футболист дълго време лекува контузия, но вече е напълно възстановен и демонстрира отлична игра в двубоя срещу шампионите.

ЦСКА пък има сериозни кадрови проблеми преди дербито с Левски.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес