Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поклон: Младежките национали на България дариха премиите си за благородна кауза

26 септември 2024, 16:44 часа • 635 прочитания

Футболистите от младежкия национален отбор на България дариха премиите си за благородна кауза. Това съобщи официалната фейсбук страница на представителния тим на родината ни. Според информациите младите таланти са взели решение да дарят парите, полагащи им се за повиквателните за европейската квалификация с Полша на кампанията „Заедно за Цвети“.

Младежите подкрепиха битката на Цветелина Маркова

Футболистите на Александър Димитров са взели единодушно решение, че трябва да дарят премиите си за лечението на 15-годишната Цветелина Маркова. Младите играчи също така отправиха апел към всички, които имат възможност да се включат в кампанията и да подкрепят тийнейджърката в борбата ѝ с рядко заболяване.

🇧🇬⚽Футболистите от младежкия национален отбор на България подкрепиха кампанията „Заедно за Цвети“, като дариха парите,...

Posted by Team Bulgaria on Thursday, September 26, 2024

Цвети страда от рядко автоимунно заболяване

Цветелина Маркова е на 15 години и е родом от Генерал Тошево. Младото момиче страда от много рядко автоимунно заболяване на миелиновите олигодендроцитни гликопротеинови антитела, наречено „MOGAD“. Цвети може да бъде лекувана в болница в Турция, но за нощувка и рехабилитация са необходими по 1000 долара дневно, като курсът е минимум 4 месеца.

В сумата не влизат допълнителните разходи като специфични изследвания и други интервенции. Всеки, който иска да помогне на младото момиче може да го стори ТУК.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес