Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подобно на Саша Илич: И Томислав Стипич профукал аванс и изпуснал шампионска титла

04 юни 2024, 14:37 часа • 3738 прочитания

Отборът на ЦСКА обяви името на новия треньор, с когото ще опита да стане шампион на България. Това е хърватинът Томислав Стипич. Оказва се, че той е бил уволнен от последния си тим Рига, след като отборът му е пропилял три точки аванс в края на сезона на местното първенство и е изпуснал титлата.

Томислав Стипич изпуска титлата в Латвия в края на сезона

Томислав Стипич бива назначен в отбора на Рига на 7 януари 2023 година. Той успява да изведе латвийския тим до Купата на Латвия. Голямото разочарование обаче идва в края на сезона. Три кръга преди края на сезона Рига има аванс от три точки на върха в класирането. Титлата обаче се изплъзва...

Томислав Стипич

Саша Илич имаше подобна съдба

В оставащите три мача Рига губи ценни точки и накрая отстъпва първото място на отбора на RFS - с една точка. Именно такава бе съдбата и на Саша Илич през сезон 2022/2023, когато ЦСКА изпусна титлата в последните мачове и накрая остана на само една точка зад шампиона Лудогорец.

Друг любопитен момент от треньорската кариера на Стипич е престоят му в отбора на Грасхопър, който продължава едва 34 дни. В следващия си отбор обаче - Славен Белупо, хърватинът се задържа близо две години, а след това идва и периодът в Латвия - първо с отбора на Ауда, а после и с Рига.

ОЩЕ: Кой е Томислав Стипич - новият треньор на ЦСКА 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес