Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пламен Андреев не се плаши от конкуренцията във Фейенорд, готов е да чака звездния си миг

03 септември 2024, 14:45 часа • 516 прочитания

Младежкият национал на България Пламен Андреев говори пред БЛИЦ Live дни, след като се осъществи трансферът му от Левски във Фейенорд. 19-годишният страж е рзвълнуван от възможността да продължи кариерното си развитие в Нидерландия, и то в един от местните грандове. Андреев обясни, че не се плаши от жестоката конкуренция в отбора, където ще бъде със статут на трети вратар. Той е готов е да дочака шанса си и е амбициран да го грабне.

Пламен Андреев говори за трансфера си във Фейенорд

"Еуфорията около трансфера не е чак толкова голяма, защото това нещо го исках и очаквах. Щастлив съм, но съм здраво стъпил на земята. Когато литнах нагоре, допуснах грешки, случиха се, но не искам да се връщам. Поучил съм се от грешките. Аз съм доста здраво стъпил на земята, следвам си целите. Това беше една от тях - да играя в такъв отбор. Надявам се всичко да е наред и нещата да вървят по план", започна той. "Определено конкуренцията в клуба е доста жестока, но това не ме притеснява. Без бой няма да се дам, със сигурност. Готов съм да чакам своя миг, ако не бях, нямаше да отида там. Важното е в началото да се развия."

Пламен Андреев

"Фейенорд е мястото за мен!"

Андреев коментира дали е имал вариант за друг трансфер: "Със сигурност е имало интерес, но още щом Фейенорд казаха, че ме искат, си казах, че това е мястото за мен. Не само срещу Аякс и ПСВ Айндховен, срещу всички отбори стадионът е пълен. Гледах и клипчета в YouTube, убедих се в това. Феновете те подкрепят докрай и е невероятно."

Едва на 19 години си, Пламен Андреев натрупа близо 100 (89) мача за Левски в мъжкия футбол. Той определи най-паметните си моменти с екипа на "сините", сред които дебютът му срещу Черно море, когато е само на 16 години, първият му мач като титуляр, полуфиналите за Купата на България с Лудогорец, финалът с ЦСКА и срещите в Европа. Малко преди да замине за Нидерландия Андреев не скри емоциите си и разкри, че Левски много ще му липсва.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес