Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петев ще си отдъхне: Трима трайно контузени подновиха тренировки с Лудогорец

18 октомври 2023, 10:21 часа • 1612 прочитания

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев получи отлични новини преди рестартирането на Първа лига, след като трима от трайно контузените играчи на „орлите“ подновиха тренировки. Става въпрос за най-скъпото попълнение в историята на „орлите“ Квадво Дуа, както и за капитана Антон Недялков и Дени Групер.

Квадво Дуа не е играл от края на юли

Квадво Дуа, за когото бяха платени 3 милиона евро през лятото, се контузи още във втория си мач за разградчани в края на юли. Оказа се, че травмата на швейцарския нападател не е никак лека и той дори се подложи на хирургическа интервенция. 26-годишният футболист обаче вече е напълно възстановен от контузията си и поднови тренировки.

Квадво Дуа

Дуа със сигурност ще пропусне гостуването на Арда Кърджали на 22 октомври, но се очаква да бъде на линия за домакинството на Хебър Пазарджик. Възможно е обаче Ивайло Петев да изчака с пускането му в игра, за да не се стигне до нова контузия. 

Петев няма да рискува с Недялков и Групер

Антон Недялков

Антон Недялков и Дени Групер също започнаха подготовка с основната група на Лудогорец. Капитанът на „орлите“ не е играл от средата на март, когато контузи глезена си, а след това претърпя операция. Израелският бранител пък е аут от терените от средата на април, когато получи травма при гостуването на Арда. Както при Дуа, Ивайло Петев няма да бърза с пускането им в игра, за да не се рискува здравето им.

Вчера шампион с Левски и ЦСКА обяви, че Лудогорец няма да спечели титлата през този сезон.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес