Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петев е новият треньор на Лудогорец, извежда „орлите“ за първа тренировка

07 март 2023, 16:10 часа • 2585 прочитания

Ивайло Петев е новият треньор на Лудогорец. Това съобщиха колегите от „Труд“. Според информациите наставникът е вече в Разград, като по-късно днес ще изведе тима за първа тренировка под негово ръководство. Както е известно след загубата на „орлите“ от Пирин Благоевград се заговори, че Анте Шимунджа ще бъде уволнен. Основният фаворит за поста му бе именно Ивайло Петев.

Бившият национален селекционер на Босна и Херцеговина е постигнал договорка с ръководството на Лудогорец още в понеделник вечерта. Днес той е бил представен пред отбора. Петев е получил обстойна информация за временното състояние на отбора от бившия капитан и настоящ помощник на Анте Шимунджа – Светослав Дяков. Новият треньор пристига в тима с двама асистенти – един помощник и треньор на вратарите.

Целта пред Ивайло Петев ще бъде да се пребори с ЦСКА за титлата в родния елит. Именно изоставането от „червените“ и слабите резултати в последно време изядоха главата на Шимунджа. Той отпадна от Андерлехт в Лигата на конференциите, докато разликата с ЦСКА нарасна на 4 точки след равенството с Левски и загубата от Пирин Благоевград. Все още не е ясно как ще се раздели словенеца с разградчани.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес