Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Паро: Аз доведох Менди, Косоко, Илиев и Бадема на „Армията“

11 април 2014, 16:00 часа • 23089 прочитания

“Джаксън Менди и Омар Косоко ги намерихме ние, когато беше тук Ицо (Стоичков – бел. ред.) и неговият екип. С Емил Гъргоров и Валентин Илиев лично аз съм говорил да дойдат тук. Те тренираха с нас, не са събирани по плажовете, както опитват да изкарат.

Това заяви легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов по време на пресконференция, която група ветерани на “червените“ дадоха днес. Повод за нея бе забраната към тях от страна на ръководството на клуба да провеждат традиционните си мачове на стадион “Българска армия“.

Напоследък легендата е обвиняван, че е довел на „Армията“ македонския нападател Християн Кировски, който в момента си търси заработеното от клуба. По темата Никодимов обяви, че наистина той е предложил Кировски на треньорското ръководство, тъй като заедно със Стоичков са наблюдавали изявите му.

“Помощниците на Младенов го гледаха и решиха да го вземат, не съм го аз докарвал в ЦСКА. Пък и, ако се прави сравнение между Кировски и докараните от Младенов португалци Морейра и Ревсон, везните клонят в полза на македонеца“, допълни Паро.

Той говори и за отношенията си с ръководството на ЦСКА в лицето на Александър Томов и Александър Тодоров.

“Когато реших да си прекъсна договора с ЦСКА заради негативното отношение от страна на управляващите го, заявих, че няма да съдя клуба. За награда те да ме съдят. Сигурно за неправилно дишане. Имат споразумение с мен, лично подписано от Сашо Тодоров. Предложих сумата да бъде разсрочена, те не се съгласиха и ме дадоха на съд. Реших да си искам цялата сума”, каза още бившият спортен директор на „червените“.

Никодимов разкри още, че е огорчен от отношението на изпълнителния директор на ЦСКА Александър Тодоров към него, който, по думите му, не му е обръщал внимание и се е преструвал, че не забелязва присъствието му по времето преди легендата да напусне клуба.

“Имах двугодишен договор с ЦСКА. Казах на Тодоров, че напускам, но преди това искам да помогна със селекцията. Исках да се разделим като приятели. Той обаче не ни обръщаше никакво внимание и се правеше, че не ни вижда”, сподели Паро Никодимов. 

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес