Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПАОК и Десподов размазаха слабак, битката за върха в Гърция е жестока

14 януари 2024, 22:37 часа • 3640 прочитания

ПАОК разгроми слабака ПАС Янина с 4:0 у дома в двубой от 18-ия кръг на гръцкото първенство. Абдул Рахман Баба откри резултата в 29-ата минута и зададе тон за головото шоу след почивката. В началото на второто полувреме Меите и Цимас се разписаха, за да оформят класиката. В 66-ата минута Риенстра прати топката в собствената си врата, с което сложи точка на спора.

Кирил Десподов този път не блесна

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов, който бе избран за „Футболист №1“ на месец декември в Гърция, този път не блесна с попадение или асистенция. Той остана на терена до 68-ата минута, когато беше заменен от Андрия Живкович. Със завоюваните три точки "двуглавите орли" завързаха битката за върха, защото в дербито на кръга АЕК и Панатинайкос завършиха 2:2.

НАСКОРО: "Кирошоу" озари Солун през новата година и изстреля ПАОК на върха

Дните до Евро

Инфарктен край на дербито в Гърция

"Жълто-черните" поведоха в резултата в средата на първата част чрез Леви Гарсия, но допуснаха обрат. Тин Йедвай възстанови паритета в 31-вата минута. Уилиан Арао вкара за Панатинайкос в 66-ата минута. До последно "детелините" смятаха, че ще завоюват победата. В 94-тата минута обаче техен състезател игра с ръка и главният съдия посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Гарсия, който не сбърка за крайното 2:2.

Така ПАОК и Панатинайкос си разделят първото място с по 41 точки. АЕК е на трета позиция с 39 пункта, а Олимпиакос оформя топ 4 със своите 35. Миналата седмица пък дербито на Солун прекрати внушителна серия от победи на ПАОК (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес