Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отлични новини в Левски: Трима от бразилците се сдобиха с българско гражданство

19 октомври 2023, 12:36 часа • 1249 прочитания

Трима от бразилските футболисти на Левски вече имат българско гражданство, съобщи dsport. Това са Уелтън, Роналдо и Цунами, които от днес (19 октомври) вече имат заветния документ, даващ им право да играят от квотите за играчи от Европейския съюз.

Уелтън, Роналдо и Цунами вече са с българско гражданство

Левски има петима бразилци в състава си - Уелтън, Роналдо, Цунами, както и Рикардиньо и Дарлан. Към тях трябва да се прибави още един играч извън ЕС - Хосе Кордоба, който е гражданин на Панама. Така "сините" надхвърляха максималната квота за играчи извън ЕС, която е пет.

Уелтън

Левски реши огромен проблем на Николай Костов

С получаването на българско гражданство от Уелтън, Роналдо и Цунами отборът на Левски решава този проблем, който до момента не им позволяваше да играят едновременно с шестимата си футболисти извън ЕС. Най-често от сметките на Николай Костов отпадаше Дарлан, но вече и той ще може да бъде в групата за мачовете на "сините".

Очаква се Левски да може да разчита на шестимата си играчи още в следващия мач срещу Черно море, като на практика само Рикардиньо, Дарлан и Кордоба ще ползват квоти за играчи извън ЕС. Така за в бъдеще се освобождава място и за още двама футболисти извън Съюза.

Междувременно Николай Костов получи и още една добра новина, след като стана ясно, че Билал Бари е близо до завръщане.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес