Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Бившите левскари в Черно море се увеличиха (СНИМКА)

12 юни 2024, 13:59 часа • 2163 прочитания

Бившият вратар на Левски Пламен Илиев официално се присъдени към Черно море. Трикратния шампион на България с екипа на Лудогорец е първото лятно попълнение на "моряците". Стражът ще се включи към варненци още за първото занимание от предсезонната подготовка, което ще се проведе днес от 17:30 часа.

Пламен Илиев е новият вратар на Черно море

32-годишният Илиев пристига на стадион „Тича“ като свободен агент. За последно той бе в румънския Университатя Клуж. Договорът му с клуба изтече и не бе подновен. Ръководството на Черно море веднага е реагирало и е привлякло опитния вратар за заместник на Иван Дюлгеров, който напусна "моряците".

Пламен Илиев

Кариерата на Пламен Илиев

Илиев започва кариерата си в юношеските формации на родния Балкан Ботевград, като през 2006 е закупен от Видима Раковски. През 2011 година е продаден в Левски, където записва 104 мача до 2015-а. Последва трансфер в Ботошани, след което игра за още един румънски тим – Астра.

В началото на 2019-а Пламен Илиев премина в Лудогорец. С разградчани стражът стана 3-кратен шампион на страната и носител на Суперкупата. През есента на 2021 година отива в Динамо Букурещ, откъдето бе трансфериран в Херманщадт. За последно е носил екипа на Университатя Клуж.

ОЩЕ: Изненада! Клуб от Първа лига преговаря с Билал Бари

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес