Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Общината се изложи със седалките за стадиона на Ботев

28 януари 2014, 15:51 часа • 20675 прочитания

Работата по най-важното начинание в българския футбол не спира дори след падналия сняг. На стадион "Христо Ботев" в Пловдив от два дни вече се работи по южната трибуна. Източната пък започва да придобива все по-солидни размери. Междувременно Ботев получи 18-те хиляди седалки, които ще бъдат поставени на новото съоръжение. Все още не е сигурно дали това ще е окончателният капацитет на стадиона, след като последните планове бяха актуализирани във връзка с вдигане на категорията на 4 звезди.

Седалките са купени от община Пловдив, тип "Рекаро", цветовете им са жълто, черно и зелено, и са избрани лично от зам.-кметът Георги Титюков. За съжаление качеството им не отговаря на обявеното от Ботев за бъдещия стадион. Те не са сгъваеми, а дизайнът е подобен като тези, поставени на остарели съоръжения като "Васил Левски" и "Георги Аспарухов".

Общо 2 милиона лева бяха отпуснати на Ботев и Локомотив за подобряване на материалната база. Парите дойдоха от предишния Министерски съвет, във връзка с депонирането на софийския боклук в Пловдив.

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес