Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото бижу на ЦСКА - отказал 11 милиона от Китай

20 септември 2019, 17:05 часа • 5723 прочитания

Това лято в българските грандове пристигнаха много интересни играчи, но един от най-любопитните сред тях е нападателят Томи Юрич, който подсили ЦСКА.

Много фактори са повлияли на Юрич, за да избере пътя на футболиста, но най-важният от тях е семейството. Той самият признава, че майка му и баща му са били големи футболни фенове. Всеки уикенд у дома гледат английската Висша лига, а баща му редовно играе с него зад къщата им.

С добрите си игри там той стига до националния отбор на Австралия. Там е нагърбен с невероятна отговорност, която не се дава на всеки - да замени остаряващата легенда на "кенгурата" Тим Кейхил, голмайсторът на Австралия. Играч, на когото се възхищава.

Интерес към него проявява китайски клуб, който му предлага 11 милиона евро за 3-годишен договор. Юрич отказва, а когато го питат защо не се е възползвал, отговаря:

"В крайна сметка, парите щяха да са по-малко, като се приспаднат данъците. Освен това, виждате много играчи, които печелят много и са имали труден път.

В този момент не чувствах, че това е правилното решение. Много се радвам, че съм тук, в Европа, и имам възможност да се подобрявам ежедневно.

Не исках заради многото пари да пропусна възможността да се усъвършенствам като играч. Освен това, ако печеля толкова добре, това може да повлияе негативно на мотивацията ми".

Други интересни неща за кариерата и личния живот на Юрич, прочетете в Sportlive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес