Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият треньор на Спартак Варна: Ще дам всичко от себе си, имам недовършена работа (ВИДЕО)

04 септември 2024, 14:52 часа • 582 прочитания

Спартак Варна официално представи Кириакос Георгиу за нов треньор на отбора. Той заменя поста на Александър Томаш, който премина в ЦСКА София. За гръцкия специалист това ще бъде втори период начело на "соколите", след като тимът бе под негово ръководство през 2019 година във Втора лига. Георгиу говори пред медиите по време на пресконференцията, на която бе представен официално. 

Първи думи на Кириакос Георгиу като треньор на Спартак Варна

"Радвам се, че съм тук", започна гръцкият специалист. "Имам недовършена работа, дава ми се възможност да продължа възходящата линия на Спартак и съм амбициран да направя всичко възможно това да стане факт и да продължим възходящата линия от юни насам. Не само като резултати, но и като организация, трансферна политика, спортно-технически и резултати. Искам да благодаря на г-н Николов. Получих лично от него предложение, искам да благодаря на цялото ръководство на Спартак, че ми гласуват доверие, дават ми възможност да работя за голям клуб с история, която познавам от предишния ми престой в клуба. Знам къде се намирам и се радвам, че имам възможност да работя с тези футболисти."

Георгиу с важна роля по време на ръководството на Томаш

Преди дни президентът на клуба Павлин Николов разкри, че Георгиу е помагал много на досегашния наставник Александър Томаш и неговия щаб. Младият специалист имал сериозна заслуга за добрите резултати от началото на сезона, както и за селекцията на отбора, по която тема говори: "Има двама футболисти, които се чакат. Има забавяне. Не искам да навлизам в подробности. Това не е мое дело селекцията, аз само съм помагал. Крайната селекция я прави президентът, защото той плаща. Г-н Николов ми даде възможността да си избера щаба. Михаил Цоков е изключително момче ще остане треньор на вратарите. Левон Апкарян му се обадих и тръгна на секундата. Той е мой приятел, който има опит в големи отбори и мачове."

"Всеки чака дербито на Варна. Всеки фен живее с този мач. Не се притеснявам от нищо, не ме е страх. Смятам, че с моята работа мога да продължа възходящата линия. Ще дам всичко от себе си, за да спечелим всеки един мач. Сега е моментът да кажа пред всички вас, че ако във времето съм разочаровал нашите фенове се извинявам и ще направя всичко възможно да спечеля доверието им, разбира се и дербито", допълни Кирякос Георгиу.

Преди малко повече от седмица Георгиу пое Академик Свищов, като стартира сезона с победа, но е постигнал съгласие с ръководството на тима да прекратят работата си само след един двубой заради поканата от страна на Спартак.

ОЩЕ: Разкриха кой в Спартак Варна е разгадал Левски и как е преживяна раздялата с Томаш (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес