Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нечуван срам: БФС не пита Кърджали за мача България - Унгария

14 ноември 2023, 06:46 часа • 6990 прочитания

Никой от БФС (Българския футболен съюз) не се е свързал с Община Кърджали с искане националният ни отбор по футбол да приеме отбора на Унгария на стадион "Арена Арда". Това заяви кметът на града Ерол Мюмюн в публикация във Фейсбук.

Мюмюн наблегна на факта, че до самия мач остава съвсем малко време - той трябва да се играе на 15 ноември вечерта. Би трябвало да е без публика - заради готвени протести срещу БФС и скандалното управление на Борислав Михайлов, за което вече не останаха думи.

Почти сигурно: България - Унгария ще се играе в Кърджали

"Държа да подчертая, че домакинството на България срещу Унгария ще се превърне в истински празник за феновете на футбола в Кърджали и региона. Ние сме футболен град с богата история и традиции в лицето на ПФК „Арда – 1924“. Затова нашето категорично становище е, че срещата не трябва да се играе пред празни трибуни. Националният ни отбор по футбол, без значение в кой град играе, заслужава пълната подкрепа на българските фенове. Това е и очакването на всички привърженици на футбола в града.

Всички останали въпроси, свързани с мястото и организацията на срещата са от компетенциите на отговорните институции в лицето на Българския футболен съюз", пише във Фейсбук Мюмюн.

Още: Култов Венци Стефанов: Жална му майка на БФС, ако ни накажат

Последствията ще бъдат ужасни

Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов пред БНТ, визирайки отказа на общината в Пловдив да приеме квалификацията на стадион "Христо Ботев". Държавата не е помогнала да се организира мача, това означава намеса, което значи изключване на УЕФА. Това е блокиране на целия футбол в България, не просто неучастие в евротурните, по думите му.

Михайлов продължи и как "основните виновници" били "постоянните кандидат-президенти на БФС" - "бивши безработни футболисти". Той отрече да има истина, че БФС бяга от протести заради управлението, а мачът бил "рисков" и в Пловдив "съоръжението било по-компактно".

Само по филмите хората сами си избират шеф - хората се чувстват недоволни от собствените си отбори и търсят проблема другаде, обобщи бившият вратар. На изричен въпрос дали ще се кандидатира пак за президент на БФС, Михайлов отговори, че не бил мислил, но най-вероятно няма - само че той вече веднъж подаде оставка и след това сам си я оттегли и се върна, а конгресите на БФС отдавна са знакови що се отнася до описание в речника на думички като "подлост".

Още: Михайлов: Моята оставка няма да помогне, "безработни" футболисти създават напрежението

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес