Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нападател на Левски привлече интереса на най-титулувания африкански клуб

14 октомври 2024, 20:24 часа • 1440 прочитания

Българският гранд Левски може да продаде нападателя Мустафа Сангаре още през зимния трансферен прозорец. Голмайсторът на "сините", който пристигна на "Герена" през лятото, е привлякъл интереса на най-титулувания клуб на континента Африка - египетския Ал Ахли.

Ал Ахли иска Мустафа Сангаре от Левски

25-годишният Сангаре се включи много силно в редиците на Левски, като е един от успешните трансфери на "сините" от изминалото лято. Той вече се превърна в любимец на публиката със своите пет гола в 11 мача, като успя да се отчете и с две асистенции.

Мустафа Сангаре

С какво Сангаре привлече интереса на африканския колос?

В Ал Ахли са впечатлени от физическата сила, бързина и голов нюх на Сангаре, съобщават медиите в Египет. Неговият договор с Левски е до лятото на 2027 година, което означава, че Ал Ахли ще трябва да плати солидна трансферна сума, за да го привлече в редиците си.

Мустафа Сангаре пристигна в Левски от третодивизионния португалски отбор Варзим, като преди това е играл за отборите на Расинг, Амиен и Бастия Борго в родината си Франция. Той е желан от най-успешния африкански клуб, който е и рекордьор по купи в африканската Шампионска лига.

Междувременно се появиха информации, че друго ново попълнение е на изхода в Левски, след като не успява да убеди Станислав Генчев, че има място на "Герена".

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес