Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нападател на ЦСКА пропуска първите три месеца от новия сезон

12 юни 2023, 10:00 часа • 1800 прочитания

Нападателят на ЦСКА Браян Морено ще пропусне първите три месеца от новия сезон в Първа лига. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Както е известно колумбиецът получи контузия в дербито с Лудогорец на „Армията“ в края на април и оттогава се възстановява.

Браян Морено няма да има нужда да се подлага на операция, но ще се завърне на терена най-рано през септември. По този начин той ще пропусне близо три месеца от новия сезон. По програма кампанията трябва да стартира в уикенда около 15 юли.

Браян Морено

Отсъствието на Морено е сериозен удар по амбициите на ЦСКА, тъй като той е третият водещ голмайстор в състава на Саша Илич. 23-годишният играч записа 33 мача за „червените“ във всички турнири, в които се отчете с 10 попадения и две асистенции. Пред него са само Дюкенс Назон и Маурисио Гарсес, който обаче най-вероятно ще се завърне в бразилския Бруске.

Саша Илич пък има сериозни проблеми преди началото на подготовката, тъй като освен Морено в състава му има още двама трайно контузени. Това са нидерландските бранители Брадли де Нойер и Юрген Матей, които са със скъсани връзки. Очаква се те да се завърнат в игра чак през следващата година. ЦСКА стартира подготовка за новата кампания на 22 юни.

Днес пък стана ясно, че Мирча Луческу ще откаже предложението на ЦСКА заради офертата на Фенербахче.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес