Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-накрая показахме футболни качества, отдъхна Тони Здравков

12 март 2014, 18:48 часа • 10534 прочитания

Треньорът на Левски Антони Здравков най-накрая видя футболни качества у играчите в отбора. Той остана доволен от победата с 3:1 над Ботев (Пд) в първия 1/4-финал от турнира за Купата на България на стадион "Георги Аспарухов" в София.

"След тежкия мач с ЦСКА преди три дни, Футболистите дадоха максимума от себе си. Показаха и футболни качества. Оползотворихме ситуациите пред вратата на Ботев и това ни донесе победата, коментира Тони Здравков. - Почнахме мача леко притеснени, имаше напрежение и това беше видно за всички. Не може да го отречем. Хубавото е, че върнахме бързо гола и започнахме да играем по-освободени, търсехме победата. Искахме да спечелим. Хубавото е, че имаме два гола разлика преди реванша. При всички положения победата ни дава предимство. Но в никакъв случай не ни позволява категорично мислене, че сме се класирали вече. Ако някой си го помисли това, ще е пагубно".

Тони Здравков остана доволен и от "отпушването" на Валери Божинов. Нападателят отбеляза едно от трите "сини" попадения във вратата на Ботев. "Определено на Валери му тежеше, че не реализира гол от ситуациите пред него, каза Здравков. - Колкото и да е опитен, един нападател като не вкарва, се чувства потиснат. Искрено се надявам този гол да го мотивира максимално и той да действа по-спокойно пред вратата".

Треньорът на Левски остана доволен и от представянето на чужденците в отбора. "И Рамос, и Бастос имат проблеми с подготовката, включиха се доста късно, обясни Здравков. - Още на полувремето искаха смяна. Чест им прави, че стиснаха зъби да изиграят още 15-20 минути. Аз съм много доволен от представянето на двамата. Физическото им състояние в момента обаче не им дава възможност да играят повече".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес