Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Националите разхлопаха сърцата на феновете с измъчен успех

06 септември 2016, 23:50 часа • 2634 прочитания

Българският национален отбор измъчи и съсипа нервите на двете хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски" и на всички останали пред телевизионния екран, но все пак започна с победа световните квалификации за Мондиал 2018.

Подробности и видео от мача вижте в Sportlive.bg

"Лъвовете" се пребориха за 4:3 над считания за аутсайдер в групата ни отбор на Люксембург, който създаде толкова проблеми на домакините си, че едва ли някой може дори да си мечтае за класиране на Световното първенство. В 90-ата минута резултатът бе 3:2, секунди по-късно гостите изравниха, а в 93-ата минута Александър Тонев донесе инфарктната "епохална" победа.

Димитър Рангелов с прекрасен удар от над 20 метра в 16-ата минута откри резултата, но това беше всичко позитивно в преден план преди почивката. В 60-ата и 63-ата бившият нападател на ЦСКА Орелиен Жоаким втрещи публиката с две бързи попадения, с които осъществи обрат - 1:2.

Марселиньо 120 секунди по-късно с глава потуши започващите все по-явно да се чуват викове "оставка" за 2:2, а в 79-ата минута с великолепно изпълнение на пряк свободен удар Ивелин Попов донесе победата на България, поне на пръв поглед.

В 91-ата минута поредното подаване от дълбочина между двамата централни защитници бе застигнато от Флориан Бонер, но неистовата радост на гостите бе съвсем кратка. Секунди по-късно снаряд от 30-ина метра на Александър Тонев донесе победата - 4:3.

"Лъвовете" изобщо не впечатлиха, но започват успешно новия квалификационен цикъл, а и спечелиха и 13-ия си мач срещу Люксембург в историята. Комичното е, че България е лидер в класирането с 3 точки, след като Швеция и Холандия завършиха 1:1, а Беларус удържа 0:0 с Франция.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес