Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Националите ни до 19 години се класираха за Елитния кръг

16 ноември 2015, 19:25 часа • 8805 прочитания

Българския национален отбор до 19- годишна възраст се класира за Елитния кръг на квалификациите за Евро 2016, след като завърши наравно 3:3 срещу тима на Кипър U19.

Това беше последната среща за българите от група 3, която се игра на стадион "Куклия" в град Пафос. В другия двубой, Полша и Люксембург също завършиха наравно 2:2, като този резултат направи поляците победители в групата със 7 точки. България и Люксембург имат по 4, но нашият отбор завършва на второ място заради победата в прекия двубой и се класира директно за следващия кръг.

В 29-та минута Деметрис Хараламбус подаде към Георгиус Христодулу, който преодоля Михайлов за 1:0 в полза на Кипър. Четири минути преди края на първото полувреме националите изравниха. Александър Георгиев намери Божидар Краев, който прати топката в мрежата за 1:1.

Две минути след началото на втората част домакините от Кипър отново поведоха в резултата. Възпитаниците на Светослав Тодоров реагираха бързо и изравниха в 58-та минута. Пет минути по-късно капитанът Георгиев отново попадна в прегръдките на съотборниците си, след като реализира за 3:2 след подаване на Тонислав Йорданов. Малко преди края на срещата домакините изравниха. Христос Калис преодоля Михайлов след трета асистенция на Деметрис Хараламбус и срещата завърши при 3:3.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес