Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Национал на България ще продължи кариерата си в Канада

18 януари 2024, 17:45 часа • 2686 прочитания

Пореден национал на България ще продължи кариерата си в Канада. Става въпрос за полузащитника на ЛудогорецДоминик Янков. Очаква се 23-годишният офанзивен халф на 12-кратните шампиони да подсили тима от американската Мейджър Лийг Сокър – Монреал КФ. Това съобщиха колегите от „BgDerby.com“.

Янков вече пътува за Монреал

Според информациите младият полузащитник вече пътува за Канада, където трябва да уточни последни детайли около договора му с клуба, след което да подпише контракта и да бъде представен официално. Все още не е ясно дали Доминик Янков ще бъде продаден на Монреал или ще бъде под наем, но е по-вероятно той да е преотстъпен в тима от МЛС.

Лудогорец

Янков има канадско гражданство

Самият футболист пък има канадско гражданство, което допълнително е улеснило преминаването му в отбора на Монреал. Наскоро се заговори, че Лудогорец иска да даде Янков под наем в друг тим, за да трупа игрова практика, тъй като напоследък не получава много шансове за изява в Разград, а също така беше и контузен. През този сезон той има общо 19 мача на сметката си за Лудогорец, в които се е разписал 3 пъти.

Преди дни се заговори, че към Янков има сериозен интерес от отбори от Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес