Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Началникът на специалните части: Нямам съмнение кой ще спечели Вечното дерби, все пак ние сме ЦСКА

24 април 2024, 12:10 часа • 4834 прочитания

Генерал-майор Явор Матеев, който е началник на Съвместното командване на специалните операции, сподели, че очаква любимият му ЦСКА да победи Левски в предстоящото Вечно дерби. Той говори пред колегите от „Мач Телеграф“ като изрази увереността си, че „червените“ ще успеят да надделеят на големия си съперник за втори път в рамките на по-малко от месец.

Явор Матеев допълни, че победа срещу Левски в дербито ще вдигне духа на играчите на ЦСКА преди реванша от полуфиналите на турнира за Купата на България срещу Ботев Пловдив. Той отказа да коментира треньорската рокада при „червените“ като сподели, че клубът си има ръководство, а работата на феновете е да подкрепя футболистите и шефовете.

ВАР-ът на Actualno: В ЦСКА са го обърнали на бардак, шефовете да въведат ред

„Важно е да вземем този мач“

Левски ЦСКА Партик-Габриел Галчев Марселино Кареасо

„Идва мач, в който няма нужда от допълнително надъхване на играчите. Всички знаем цената му. Мисля, че и двата отбора ще бъдат пределно мобилизирани, за да се представят по най-добрия начин. Кой ще победи? Нямам съмнение в това. Ние все пак сме ЦСКА. Нямаше да сме ЦСКА, ако не вярваме, че ще победим във всеки мач“.

„Важно е да вземем този мач, за да влезем с по-голяма увереност в реванша с Ботев Пловдив в турнира за Купата на България. Надявам се, че ще успеем и там, за да играем на финала. Клубът си има ръководство. Неговата работа е именно – да се взимат такива решения. Ние, истинските цесекари, трябва да стоим зад отбора си и шефовете. И да ги подкрепяме. От нас се иска именно това – подкрепа. И то не само в хубавите моменти, но и в трудните“, каза генерал-майор Явор Матеев.

По-рано днес стана ясно, че нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга ще е на линия за дербито с Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес