Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъри Стоилов взима близо половин милион при трансфер на Хосе Кордоба?

04 април 2023, 12:42 часа • 1957 прочитания

Наставникът на Левски Станимир Стоилов има споразумение с клуба да получи 10 процента от трансферната сума при продажба на защитника Хосе Кордоба, твърди "Тема Спорт". Мъри е човекът, който откри и доведе Кордоба на "Герена", и си е извоювал да получи 10% бонус в случай, че бъде продаден.

10 процента за Мъри при продажба на Кордоба?

Хосе Кордоба бе привлечен без пари от отбора на Етър (Велико Търново), а за този трансфер помогна и асистентът на Мъри - Цанко Цветанов, който според "Тема Спорт" също може да получи дял от 10-процентовия бонус на Стоилов.

ОЩЕ: Даренията към Левски за НАП зациклиха

Цанко Цветанов

Колко струва Хосе Кордоба?

В момента Кордоба е най-конвертируемият футболист на Левски, а през зимата имаше оферти за него на стойност близо 2 милиона евро. Той обаче не бе продаден в очакване на потенциалната смяна на собствеността, която обаче не се случи.

3% за Стоилов при всеки изходящ трансфер?

Очаква се Кордоба да бъде продаден през лятото за сума около 2 милиона евро (около 4 млн. лева). Това на практика означава, че Мъри може да вземе близо 400 хиляди лева под формата на комисиона. От "Тема Спорт" допълват, че Мъри има уговорка и за 3 процента от трансферите на всички останали футболисти в клуба.

Междувременно се появиха информации, че елитен клуб от Испания е готов да плати 2 милиона евро за Хосе Кордоба.

Хосе Кордоба

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес