Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Много скоро: Обявяват нов треньор в Първа лига

09 юни 2024, 11:00 часа • 3322 прочитания

Хебър Пазарджик официално ще представи новия си старши треньор в понеделник. Това става ясно от позиция на клуба, публикувана в уебсайта му. Според информация на няколко медии наследник на Любослав Пенев начело на "гробарите" ще бъде Веселин Великов, който за последно води Черноморец Бургас. Бил е наставник още на Етър, Ботев Враца, Кариана, Царско село, Дунав Русе, Любимец. 

От ръководството на пазарджиклии разкриха също, че няма да имат спортен директор в организационната структура, а след Общото събрание на 20 юни в издръжката на отбора ще се включат и две много сериозни фирми.

ОЩЕ: Любо Пенев взима и сина си в новия си отбор

Любо Пенев

В Хебър ще има нов треньор, но не и спортен директор

"Преговорите между двете страни - клуб и треньор са напълно финализирани и остава последната формалност – подписване на договора. Новият треньор на хебърци вече работи активно по селекцията на тима. Пост на спортен (технически) директор в организационна структура на клуба не се предвижда, каквито спекулации имаше в някои медии", пишат от Хебър.

Подготовката на пазарджиклии

Подготовката за новия сезон започва на 17 юни, а в първата седмица тимът ще тренира у дома - на стадион "Георги Бенковски", след което ще замине за високопланински лагер. В процес на уточняване са и предстоящите контролни срещи. 

ПРИПОМНЕТЕ СИ: Любо Пенев спаси Хебър! Пирин излетя от елита на България (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Общината ще помага на Хебър

"В момента временната управа на Хебър работи по обезпечаване на бюджета за следващата състезателна година. Предстои подписване на договор с нов спонсор, който ще бъде с доста по-добри стойности от изтеклия преди десет дни стар контракт. В края на юни ще бъдат конкретизирани и параметрите на общинската субсидия към Хебър до края на 2024 година. За нея кметът Петър Куленски вече съобщи, че ще бъде “съобразена с финансовите възможности на Общината”, разкриват "зелените гробари".

Два нови спонсора в клуба

"След провеждане на Общото събрание на клуба, насрочено за 20 юни, в издръжката на Хебър ще се включат две много сериозни фирми, развиващи своята дейност съответно в Пловдив и София", казаха още от Хебър Пазарджик, които не пропускат факта, че досегашните частни спонсори на клуба ще продължат да помагат финансово.

ОЩЕ: "Взехме го от Тирето, дадохме му шанс": Готви се голям трансфер в българския футбол

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес